Friday, March 23, 2007

Bullshit repellent... pleaseeeee...

Ετοιμαζοταν αρκετό καιρό για την εκδίκηση. Είχε ακονίσει τα νύχια της, είχε λιμάρει τα δόντια της, είχε γυμνάσει κοιλιακούς, τρικέφαλους, δικέφαλους και λερναίες ύδρες(πολυκέφαλους). Είχε σταθεί στη γωνία, και περίμενε ανυπόμονα την κίνηση του. Τίποτα. Περίμενε λίγο ακόμα. Η έξαρση στην προοπτική της επικείμενης μάχης είχε αρχίσει να ατονεί. Υποψία απογοήτευσης πέρασε από το μυαλό της. Η ώρα περνούσε. Οι ημέρες. Η βδομάδα. Καμία κίνηση. Η απογοήτευση είχε θρονιάσει τον τροφαντό της κώλον μέσα στην καρδιά, στο κεφάλι και στο στομάχι της (είπαμε, είναι μεγάλο κώλον). Τίποτα. Σιωπή. Ακινησία. Και κάποια στιγμή ο σπασμός ένός μυός. Χαμογέλασε. Έφτασε η ώρα.

Ο πελάτης κτύπησε ξανά, και θα μπορέσει να κράξει. Μία εβδομάδα και, πολιτισμένης συμπεριφοράς και απουσίας κοτσάνων, έκαναν τα θεμέλια του βλογιού να τρίζει. Αλλά επανήλθε.

Χθες το μεσημέρι. Βίντεο κλαμπ. Ανοίγει η πόρτα, και το γκλιν γκλον του συναγερμού την τραβάει από τον λήθαργο. Πελάτισσα. Ηλικιωμένη. Σκυφτή λιγάκι. Με χαμόγελο όμως.

-Καλησπέρα σας. (μιλάει στον τοίχο)

Σιωπή. Βλέμμα (με ύφος: κατεψυγμένο μπαρμπούνι διαβάζει το Εκρεμμές του Φουκώ) στρέφεται γύρω γύρω. Θυμήθηκε τα νιάτα των παιδιών της κάτω από την ντισκομπάλα; Κοιτάει δεξιά, πάνω, κάτω, πιο δεξιά. Δεν το βρίσκει.

-Μπορώ να σας βοηθήσω? (ο τοίχος φάνηκε έτοιμος να απαντήσει, η κυρία όμως όχι)

Την αφήνει να ψάξει. Έχει συνηθίσει σε ανίατες περιπτώσεις. Στρέφεται στο D&D Player's Handbook που την απασχολεί το τελευταίο δίωρο(καλύτερα οι δράκοι, παρά οι δράκουλες[παρα 5 style] που αντιμετωπίζει στο μαγαζί), και συνεχίζει τη μελέτη. Σκοπεύει να γίνει κληρικός και να κάνει όχι εκδίωξη νεκρών (γνωστό ξόρκι σημειώνει για εσάς τους αδαείς), αλλά εκδίωξη πελατών. Σιωπή. Το ύφος παραμένει αχανές. Σα να ψάχνει στις πεδιάδες της Σκωτίας το πιο ψηλό χορτάρι σε ακτίνα 5 χλμ. Υπομονή.
Αποφασίζει να μιλήσει.

-Θα μου προτείνετε καμιά ταινία?
-Βεβαίως (απαντάει ευτυχής). Τι είδους ταινία?
-Ο,τι να'ναι. Μια καλή.

Να της δώσει τώρα το "Deep Penetration 6", ή θα παρεξηγηθεί?

-Θέλετε κάτι "ελαφρύ", κωμωδία, περιπετειούλα, κτλπ, ή κάτι κοινωνικό, σοβαρό, κ.ο.κ. ?
-Δεν ξέρω... Θέλω μάλλον κάτι σοβαρό, και όχι Αμερικανιές. Α! Αυτό εδώ που έχετε στην αφίσα? "Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου"? Είναι καλό?

Έχει αντανακλαστικά εκπαιδευμένα. I.Q. υψηλό, πάντα σε εγρήγορση να μαντέψει.

-Ναι, εννοείτε το "Οι άνθρωποι του βασιλιά". Είναι εδώ μπροστά αν θέλετε να διαβάσετε την υπόθεση. Ωραία ταινία, όχι ακριβώς συγκλονιστική, αλλά παίζουν πάρα πολύ ωραία.

Ετοιμάζεται να συνεχίσει πλέκοντας το εγκώμιο του Sean Penn, όταν ακούει

-Οι ηθοποιοί,ε?

{-Όχι κυρία μου, οι ροτόντες στολισμένες με τραπεζομάντηλα από την δεκαετία που είχες ακόμα φαιά ουσία. Τα δέντρα. Τα σκηνικά έδωσαν πρωτοφανείς ερμηνίες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνο το κομοδίνο στη δεύτερη πράξη. Νομίζω πως η παθητική στοιβαρότητα του απέναντι στην καταστροφή της λογικής με έκανε να κλάψω.}

Τι να πεις.... Τελικά πήρε το Scary Movie 4.

3 comments:

vegalisius said...

xaxaxxaxaaaxxaxaxaxaxax apla api8steyto kai omos alithino .Alla os gnostos teniofagos exo na prostheso gia tin katapliktiki erminia toy labater poy vriskotan pano sto xiloglipto grafio toy antony Hopkins kathos organone ta doloploka sxedia toy enantia ston son pen .Pragmatika syglonistiki erminia.

Anonymous said...

Πολύ σουρέλα η φάση! χεχεχε Έχω όμως μια απορία! Το Scary Movie 4 το επέστρεψε ή έπαθε τίποτις η γιαγιά;

Lote Alcarin said...

Το επέστρεψε, το επέστρεψε! Βασικά νομίζω πως δεν είχε πάθει τίποτα χειρότερο από αυτό που είχε και πριν!!! Που να δεις και το επόμενο Post! Τι κουλά συμβαίνουν... Απιστεύτου!